Aastavahetus ja selleks tarvilikke retsepte
by Heidi K.
Tomati-spinati makaronid sinihallitusjuustu ning paprika-tomati letšoga.
Jacob's cafe
Lilia kodune pitsa ehk Pizza a la Lilia (Eesti lahtine pirukas)
Taigen:
jahu
munad - paar tk - löö lahti
hapukoort - pole vaja palju - oleneb kogusest
soola tsipa (meresool)
suhkrut 1/3 teeklaasi
sooda + sidrunhape
Vedelad (pluss suhkur/ sool) eraldi, siis segada muude kuivainetega. Lisades jahu, tekita valge lume-laadne kuhi, millesse sega sidrunhape/sooda. Seejärel sega kõik kokku.
Peale:
riivjuust
kanasink
lõigutud tomatit
2 läbiklopitud muna koos jahu-piima-sutsa-soola segu - seob katte
pipart/ basiilikat/ peterselli
Ja uuesti ahju... Valmis on siis kui pitsa on kuldpruun ja kate ilus-küps. Raputa peale rohelist sibulat.
Kodused kohupiima-lehtaigna saiakesed
Poe lehttaigen, millest...
Poe lehttaigen, millest...
Lõika ruudukujulised tükid (nagu ema soovis) või kolmnurgad, et teha croissante...
Tükkide keskele määri Alma banaani kohupiimakreemi...
Keera saiakeseks ning määri peale läbiklopitud muna...
Reegel: lehttaigen võimalikult külmast keskkonnast, kuuma ahju - kerkivad kohe mõnusalt!
Kui piisavalt kerkinud ja saiakesed on kuldsed-krõbedad võta välja ja...
Lase heal maitsta!